Versie door Update bot(overleg | bijdragen) op 10 jun 2022 om 22:25 (Nieuwe pagina aangemaakt met '<!-- Hieronder wordt een transclude page aangeroepen --> {{Versions-2.16.840.1.113883.2.4.3.11.60.40.3.15.2(NL)|1|Patientbespreking-v1.1.1(2022NL)}} <!-- Tot hier...')
Een patiëntbespreking is een overleg van zorgverleners onderling waarin de resultaten van onderzoeken en behandeling besproken worden met als doel een gezamenlijk advies te formuleren voor de behandeling van de patiënt. Een bespreking in aanwezigheid van de patiënt wordt ook wel een multidisciplinair consult genoemd. Wanneer zorgprofessionals vanuit diverse disciplines participeren en dit structureel (lokaal, regionaal, sub regionaal of vanuit een samenwerkingsverband) is georganiseerd, wordt dit vaak een multidisciplinair overleg (MDO) genoemd.
Purpose
Het doel van de patiëntbespreking is om met zorgverleners van alle bij het probleem van de patiënt betrokken disciplines de gezondheidstoestand van de patiënt te evalueren en het vervolgbeleid af te stemmen voor een optimale behandeling. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de resultaten van onderzoek, behandeling en de meest recente (wetenschappelijke) inzichten m.b.t. het probleem van de patiënt.
Information Model
Type
Id
Concept
Card.
Definitie
DefinitieCode
Verwijzing
NL-CM:15.2.1
Patientbespreking
Rootconcept van de bouwsteen Patientbespreking. Dit rootconcept bevat alle gegevenselementen van de bouwsteen Patientbespreking.
Om informatie op basis van zorginformatiebouwstenen uit te wisselen zijn aanvullende, meer technische specificaties nodig. Niet iedere omgeving kan met dezelfde technische specificaties overweg. Om deze reden zijn er meerdere typen technische specificaties:
HL7® versie 3 CDA compatibele specificaties, beschikbaar via de Nictiz ART-DECOR® omgeving
HL7® FHIR® compatibele specificaties, beschikbaar via de Nictiz-omgeving op de Simplifier FHIR Registry